Is mijn bedrijf geschikt voor zonnepanelen?

Ontdek hieronder in onze 5 punten checklist of uw dak al dan niet geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen.

  1. Is het dak waar u de panelen op wilt plaatsen uw eigendom? Huurt u een bedrijfsgebouw? Dan is het noodzakelijk dat u van de eigenaar schriftelijk toestemming krijgt voor het plaatsen van zonnepanelen.
  2. Heeft u een platdak of gevel of schuindak gericht op het zuidoosten tot zuidwesten.
  3. Voldoende dakoppervlak. De benodigde vrije ruimte op uw dak is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Houd rekening met de volgende afmetingen per zonnepaneel: 1m x 1.66m. Minimaal heeft u 5 m2 dakvlak nodig.
  4. Heeft uw dak de gehele dag direct zonlicht. Het spreekt voor zich dat er geen gebouwen of hoge bomen mogen zijn die de panelen in de schaduw zetten. Dit vermindert de opbrengst. Denk echter ook aan obstakels als een schoorsteen of dakrand. Dit kunnen ook bepalende factoren voor uw totale opbrengst zijn. Houd bij het bepalen van obstakels rekening met het draaien van de zon.
  5. Is bedrijf aangesloten op het electriciteitsnetwerk.

Zonnepanelen leveren elke dag en elk jaargetijde rendement op. Ze leveren ook energie als het bewolkt is en de zon niet schijnt. Met zonnepanelen wekt u uw eigen groene stroom op uit zon- en daglicht.

Als u op 3 of meer vragen met “Ja” kunt beantwoorden dan is uw dak geschikt voor zonnepanelen.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Atam Solar Energy heeft de afgelopen jaren meer dan 4.000 projecten succesvol gerealiseerd, zowel voor particuliere als voor zakelijke klanten. Dankzij ons totaalconcept en expertise, kunnen wij u de meest rendabele oplossing aanbieden. Betrouwbaar in maatwerk van begin tot einde.

Financiering zonnepanelen

Als u een geschikt dak heeft, maar u wilt niet zelf investeren in een zonnesysteem, dan kunt u overwegen een financiering aan te vragen of uw dak ter beschikking te stellen aan een initiatief van derden. Er zijn steeds meer initiatieven (o.a. zonne-coöperaties) die geïnteresseerd kunnen zijn in uw dak en mogelijk ook een huurvergoeding willen betalen voor het gebruik ervan.

Wilt u weten welke investering benodigd is of bent u benieuwd naar de diverse financiering mogelijkheden? Neemt u dan contact met ons op. We komen graag bij u langs voor een adviesgesprek.

Bezoek ook onze showroom zonnepanelen. Nijverheidsweg 35, 6662 NG te Elst. Tel nr: 088-2973400.

Meer weten over uw mogelijkheden?

Neem direct contact op!