Subsidie in Arnhem

Subsidie Arnhem

Vanaf 1 juli 2016 stelt de gemeente Arnhem opnieuw duurzaamheidsleningen beschikbaar voor woningeigenaren die zonnepanelen willen aanschaffen. Is men particulier woningeigenaar of een Vereniging van Eigenaren (VvE), dan kan men minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000 euro lenen tegen een lage rente. Deze rente is momenteel 1,6 procent. Voor de lening is vanuit het programma New Energie made in [Arnhem] 1 miljoen euro extra beschikbaar.

Bent u geïnteresseerd? Laat dan hier uw gegevens achter.

Laadpalen in Arnhem

De gemeente Arnhem wil het plaatsen van oplaadpunten op privéterrein en semiopenbaar terrein stimuleren. De gemeente Arnhem wil dat elektrische voertuigen worden opgeladen met groene stroom. Het liefst met lokaal opgewekte duurzame stroom. Aanvragers die deze laadpalen voeden met zonnepanelen of windenergie kunnen een hogere subsidie krijgen.

Het subsidiebudget

De subsidiebedragen voor het plaatsen van laadpalen variëren van € 500,- tot € 2000,- afhankelijk van het aantal laadpunten en een eventuele koppeling met  zonnepanelen. De gemeente Arnhem heeft via de Stadsregio Arnhem Nijmegen een luchtkwaliteitsbijdrage van € 100.000,- ontvangen. Deze zet de gemeente in voor de subsidieregeling. De subsidie eindigt als het subsidieplafond is bereikt of op 31 december 2016. Er zijn sinds 2011 al openbare laadpalen gekomen in Arnhem, maar de gemeente heeft het liefst dat mensen zelf bij hun huis of werk laadpalen hebben zodat dit geen ruimte inneemt op openbare plekken. Dit wilt de gemeente Arnhem nu gaan stimuleren met behulp van deze subsidie.