Zonnepaneel prijzen

Zonnepaneel prijzen zijn de afgelopen jaren drastisch gedaald, daarom is het nu voor iedere Nederlander met een dak georiënteerd op het (zuid)oosten tot (zuid)westen meer dan rendabel om zonnepanelen aan te schaffen. Vraag hier een vrijblijvende offerte aan als u wilt weten hoe groot de besparing met uw dak kan zijn.

Zonnepaneel prijzenSinds 2008 is zonne-energie goedkoper geworden dan stroom van uw energieleverancier. Dit is erg interessant want nu kunnen mensen lagere energiekosten krijgen door zonnepanelen. Dit jaar zullen de prijzen van zonnepanelen geen grote wijzigingen doormaken. Er is een mogelijkheid om de BTW terug te vorderen waardoor u 21% minder hoeft te betalen. Bedrijven kunnen gebruik maken van de Energie Investerings Aftrek en de SDE+ regeling.

Kijk hier voor meer informatie over de financiering van zonnepanelen.

Merken zonnepanelen

Atama Solar Energy gebruikt uitsluitend de beste kwaliteit zonnepanelen die een gegarandeerde levensduur van 35 jaar hebben. We werken samen met verschillende leveranciers. Voordat wij een type of merk zonnepanelen gaan verkopen zijn de fabrikanten door gerenoveerde testbedrijven als photon, PV Test of OKO test beoordeeld en goed bevonden.

Daarbij heeft Atama een eigen test omgeving waar wij de diverse zonnepanelen testen. Door de prestaties van de zonnepanelen met elkaar te vergelijken ontstaat er een goed beeld van de verschillen.

Zonnepaneel prijzen

Naast de prijs van de zonnepanelen moet er ook betaald worden voor de omvormer en de installatie.

De prijs hangt af van het type zonnepaneel en het vermogen.  Atama Solar Energy levert op dit moment panelen met een vermogen van minimaal 320 Wp.

BTW zonnepanelen installatie: U kunt nu de BTW van de aanschafprijs van uw zonnepanelen terugvorderen bij de belastingdienst. Atama regelt dit geheel kosteloos voor u.

Aantal en soort zonnepaneel

U kunt kiezen tussen Monokristallijnen en polykristallijnen panelen.

Monokristallijnen zonnepanelen hebben een iets hoger rendement dan polykristallijnen zonnepanelen, ze hebben daarom ook een hogere prijs. Deze worden vaak gebruikt voor mensen met een klein dak, zo kunnen ze het maximale uit hun installatie halen.

Denk goed na over het aantal zonnepanelen dat u neemt. Kijk eerst wat uw energieverbruik is en dan kunt u bepalen hoeveel zonnepanelen nodig zijn om dat op te wekken.

Omvormer

U kunt kiezen uit verschillende omvormers. Kijk hier voor meer informatie over de omvormers die wij aanbieden. Tussen deze omvormers zit ook prijsverschil, een Solar Edge omvormer is bijvoorbeeld wat duurder, dat komt omdat bij dit systeem elk paneel onafhankelijk van elkaar werken om rendementsverlies te voorkomen.

Besparing op uw installatie

De kosten van de zonnepanelen zijn natuurlijk erg belangrijk, maar wat uiteindelijk bespaard wordt is nog belangrijker. Na 7-8 jaar is uw installatie terugverdiend. Door het aantal kWh te vermenigvuldigen met de actuele stroomprijs kunt u makkelijk de jaarlijkse besparing uitrekenen.

Voorbeeld:

12 zonnepanelen van 320 Wp

Totaal vermogen: 3840 Wp

Totale opbrengst: 3500 kWh

Stroomprijs: €0,22

Besparing per jaar: ongeveer € 770,-

Gratis opbrengst berekenen

Bereken nu uw rendement en vraag direct uw vrijblijvende offerte aan.

Bekijk ook: Marktontwikkeling zonne-energie

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Neem direct contact op!