Welke toepassingen hebben zonnepanelen?

De toepassing van zonnepanelen om zonne-energie of zonnestroom mee te produceren wordt nu ook in de Noord-Europese landen een betrouwbare, goedkope manier om duurzame energie op te wekken. Zonnepanelen leveren tijdens hun minimale levensduur van 30 jaar veel meer schone energie op dan er aan fossiele energie nodig was om de zonnepanelen te produceren. Een zonnepanelen installatie bespaart dus netto veel CO2. Dit maakt de toepassing van zonnepanelen een goede keuze in de reductie van broeikasgassen en het terugdringen van schade aan het milieu veroorzaakt door het winnen van fossiele brandstoffen.

De meest voorkomende toepassing van zonnepanelen is als energiecentrale op het dak van een bedrijfspand of woning met een rechtstreekse aansluiting op het elektriciteitsnet.

Zonnepanelen aangesloten op het elektriciteitsnetwerk

Zonnepanelen die op het elektriciteitsnetwerk worden aangesloten, zijn uitermate geschikt om de stroomvoorziening van kantoorgebouwen en woningen te verduurzamen. Deze zon PV-systemen zijn modulair en kunnen snel en doeltreffend worden geïnstalleerd. Zonnepanelen systemen die op een dak bevestigd worden kennen geen bewegende delen die kunnen slijten, stuk gaan of moeten worden vervangen. Zonnepanelen produceren ook geen geluid of schadelijke uitstoot van verontreinigende gassen. Zonnepanelen staan daarmee garant voor een jarenlange zorgeloze duurzame energie voorziening.

Laadstations

Een efficiënte manier om zonnestroom optimaal te gebruiken, is door een elektrische auto of elektrische scooter aan te sluiten op een zonnepanelen carport. Een carport uit zonne-energie vangt twee vliegen in één klap. Uw auto of scooter(s) staan beschut, waarbij tegelijkertijd de batterij oplaadt met zelf opgewekte zonne-energie. Dit maakt de omschakeling van fossiele brandstoffen naar duurzame energie compleet. Een gemiddelde elektrische auto heeft zo’n 16 zonnepanelen per jaar nodig om volledig op zonne-energie te kunnen rijden, een hybride auto ongeveer 6 panelen. Een elektrische scooter heeft al genoeg aan 1 zonnepaneel, afhankelijk van de afstand die er dagelijks mee afgelegd wordt.

Natuurlijk kan het opladen van elektrische auto’s of scooters ook plaatsvinden via de zonnepanelen die op het dak van een woning of bedrijf liggen. Om het opladen van vooral de elektrische auto’s eenvoudig te maken zijn er speciale laadstations op de markt beschikbaar. Deze laadstations sluiten aan op de oplaadstekker van de elektrische auto, die vaak niet in het gewone stopcontact past. Atama Solar Energy is leverancier van laadstations om elektrische auto’s, elektrische scooters en elektrische fietsen mee op te laden.

Bekijk ook rendement zonnepanelen voor meer informatie over de opbrengsten van zonnepanelen.

Meer weten over uw mogelijkheden?

Neem direct contact op!