De SDE zonnepanelen stimuleert de productie van duurzame energie en richt zich op bedrijven en (non-profit) instellingen. Duurzame energie wordt opgewekt uit schone, onuitputtelijke bronnen en wordt daarom ook wel ‘hernieuwbare energie’ genoemd. Energie opwekken door middel van zonnepanelen is hier een grote factor in.

SDE Zonnepanelen Nieuw in 2016

In 2016 stelt de minister van Economische Zaken meer budget beschikbaar voor het stimuleren van hernieuwbare energieprojecten via de subsidieregeling SDE+. Dit heeft de minister op 9 oktober bekendgemaakt in de Kamerbrief Nationale Energieverkenning 2015. Bedrijven en non-profit organisaties kunnen gebruik maken van de regeling.

Twee openstellingen

SDE+ 2016 toekenningIn 2016 zijn er 2 gefaseerde openstellingen voor SDE+. In de eerste ronde van de stimuleringsregeling dit jaar was er 4 miljard euro beschikbaar, maar er werd ruim twee keer zoveel subsidie aangevraagd voor hernieuwbare energieprojecten als beschikbaar was. In het najaar zou er opnieuw 4 miljard euro subsidie beschikbaar komen, maar dit wordt verhoogd naar 5 miljard euro.

Door over te gaan van 1 naar 2 tenderrondes hebben projecten meerdere indienmogelijkheden per jaar. Dit komt de doorlooptijd van projecten ten goede.

Scherper indienen

Ook in 2016 kan worden ingediend in de zogenaamde ‘vrije categorie’. Nieuw is dat het basisbedrag in de vrije categorie ook kleiner mag zijn dan het maximum fasebedrag van de betreffende fase. Subsidie kan worden aangevraagd door in te schrijven op tienden eurocenten, zodat initiatiefnemers aanvragen nog meer kunnen toespitsen op hun businesscase. Het helpt ook om met een zo scherp mogelijke prijs projecten in te dienen. De minister verwacht hiermee op lange termijn een kostenbesparing voor de overheid te realiseren.

Met deze aanpassingen in de SDE+ 2016 wordt de noodzakelijke inspanning geleverd om het doel van 14% hernieuwbare energie in 2020 binnen bereik te krijgen.

SDE+ 2016 voorlichtingsfilm en brochure

Gaat u hernieuwbare energie produceren en bent u van plan SDE+ subsidie aan te vragen in het najaar? Bekijk dan de SDE+ 2016 voorlichtingsfilm. Binnen 4 minuten weet u of en hoe u gebruik kunt maken van de regeling. In de digitale brochure ‘SDE+ 2016 voorjaar – Zo vraagt u subsidie aan voor de productie van duurzame energie’ leest u meer informatie over de mogelijkheden per categorie: Biomassa, Geothermie, Water, Wind (land, meer en dijk) en Zon. De najaarsbrochure verschijnt naar verwachting in september.

Grootschalige SDE+ projecten

Bij Atama Zonnepanelen realiseren we vaak grootschalige zonnepanelen projecten, waarbij gebruik wordt gemaakt van de SDE+ subsidie. Met deze subsidie wordt een investering in zonnepanelen voor agrariërs, bedrijven en instellingen nog aantrekkelijker én wordt de terugverdientijd aanzienlijk verkleind.

Wilt u een zonnepanelen installatie realiseren voor uw (agrarische) onderneming, instelling of organisatie én daarbij gebruikmaken van een SDE+ subsidie? Wij hebben ruime ervaring met dit soort grootschalige SDE+ zonnepanelen projecten en denken graag met u mee. Zo haalt u het optimale rendement uit uw PV-systeem. Ook de levering en installatie van de zonnepanelen installatie nemen wij voor onze rekening.

Wilt u meer weten? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

 

Meer weten over uw mogelijkheden?

Neem direct contact op!