ZONNEPANELEN LEASEN OF HUREN

Zonnepanelen kan je kopen, maar je kunt ook zonnepanelen leasen. Bij het leasen van zonnepanelen koop je de panelen niet, maar betaal je maandelijks een x bedrag, afhankelijk van de hoeveelheid panelen op je dak. Na een aantal jaren zijn de zonnepanelen van jouw. Mooie deal!Lease nu uw zonnepanelen

Zonnepanelen leasen is handig voor mensen die niet meteen een groot geld bedrag willen betalen. Als je zonnepanelen leaset betaal je maandelijks voor de zonnepanelen. De kosten dek je met de opbrengsten van de besparing op de energierekening. Het bedrag dat je betaalt voor de zonnepanelen is namelijk lager dan de kosten van de energie die je nu gebruikt. Na een aantal jaren heb je een bedrag opgespaard dat je kan gebruiken voor de kosten van de zonnepanelen voor de komende jaren. Het verschil tussen huren en leasen is dat bij  huren de zonnepanelen uiteindelijk van jouw zijn, bij lease niet. Alhoewel je bij leasen vaak ook uiteindelijk het eigendom kan krijgen bij sommige leveranciers. Met leasen hoef je niet perse minder risico te lopen.

Is er minder risico bij het leasen van zonnepanelen?

Je betaalt niet in een keer een groot bedrag maar als je eenmaal de zonnepanelen hebt dan zit je wel vast aan een maandelijks bedrag. Misschien vindt u het vervelend om 1 keer een groot bedrag te betalen. Dan is leasen natuurlijk wel een betere optie omdat u het gewoon maandelijks kan betalen.

Bij zonnepanelen leasen/huren ligt het eigendom bij de leverancier. Hierdoor kunt u als klant de BTW niet terugvorderen bij de belastingdienst. Dit is een groot nadeel want hierdoor krijgt u niet de 21% BTW terug. Er zitten dus voordelen en nadelen aan het huren/leasen van zonnepanelen. De verantwoordelijkheid over de zonnepanelen ligt bij de leverancier, hun moeten ervoor zorgen dat ze werken en als er iets mee is dan moet dat door hun opgelost worden. Onderhoud wordt ook geregeld voor de leverancier. Zonnepanelen leasen/huren is dus duurder als kopen maar u hoeft verder helemaal niks te doen. Alles wordt voor u geregeld en gedaan.

Wilt u weten of uw dak geschikt is voor zonnepanelen huren?

Vraag nu uw offerte aan bij Atama.