Een goede inventarisatie van de subsidiemogelijkheden in 2021 hoort bij het nadenken over de aanschaf van een zonnepanelen installatie. Wij hebben alvast een aantal mogelijkheden in het submenu voor u op een rijtje gezet. Uiteraard kunt u bij ons terecht voor informatie en advies over landelijke, provinciale en lokale subsidieregelingen, maar ook voor meer informatie over fiscale regelingen voor duurzame energie en Groenfinanciering zijn we u graag van dienst.

Zonnepanelen subsidie

De verschillende gemeenten die, volgend op de beëindiging van de rijkssubsidie, zélf een subsidieregeling en/of duurzaamheidslenings in hebben gesteld, zijn bijvoorbeeld:

U kunt altijd de Energiesubsidiewijzer op de website van de Rijksoverheid raadplegen. Deze geeft een overzicht van de meest recente regelingen voor particulieren door middel van het invullen van uw woonplaats.

Bedrijven kunnen zich over de EIA (EnergieInvesteringsaftrek) informeren via de website van AgentschapNL.

Eenvoudig BTW terug ontvangen

Het Europese Hof bepaalde onlangs dat particulieren alle BTW op zonnepanelen terugkrijgen van de Belastingdienst. Bij ontvangst van uw aanmelding, controleren wij kosteloos of u een teruggaaf krijgt. Ook beoordelen wij of wij kunnen regelen dat u geen BTW hoeft te betalen over de energie die u opwekt.

100% voordeel zonder zorgen

Om de BTW terug te krijgen, dient u als BTW ondernemer geregistreerd te worden bij de Belastingdienst. Ook moet u aan bepaalde eisen voldoen, zoals het indienen van BTW- aangiften en het voeren van een administratie. Tot slot moet u BTW betalen over alle stroom die u opwekt. U kunt zelf uw teruggaaf regelen en aan de eisen van de Belastingdienst voldoen. Het is makkelijker en goedkoper om het door Atama te laten regelen. Atama neemt graag de hele procedure over en regelt dat u aan alle eisen van de Belastingdienst voldoet. Daarnaast zorgen wij ervoor dat u geen BTW betaalt over de stroom die opgewekt wordt.

Wat doen wij voor u?

Onze gespecialiseerde belastingadviseurs vragen namens u alle BTW op de aankoop en installatie van uw zonnepanelen terug. Tot slot doen wij, in overleg met de Belastingdienst, een beroep op goedkeuringen zodat u geen BTW hoeft te betalen over de opgewekte energie. De Belastingdienst stort intussen, binnen 1-3 maanden na het verzoek, de volledige BTW terug op uw bankrekening. Tenslotte melden wij u bij de Belastingdienst weer af als BTW ondernemer zodat u verder niet meer wordt ‘lastig gevallen’ door de Belastingdienst.

 

Kiest u voor Atama, dan kiest u dus voor zekerheid. Om direct een afspraak te maken of om direct extra informatie aan te vragen, kunt u bellen met het telefoonnummer 088 – 2973400. Ook kunt u een bezoek brengen aan onze zonnepanelen showroom in Elst.

Meer weten over uw mogelijkheden?

Neem direct contact op!