Zonnepanelen verzekeren

Moet u uw zonnepanelen verzekeren? Dit is een vraag die veel gesteld wordt.

Als de zonnepanelen op uw eigen woning liggen dan vallen de zonnepanelen onder de opstalverzekering van de woning. Als u geen eigenaar bent van de woning dan is het handig om te kijken of er een extra verzekering nodig is. Heeft u een huis met zonnepanelen? Neem voor de zekerheid dan even contact op met uw verzekeringsmaatschappij om te vragen of uw opstalverzekering de zonnepanelen dekt. Er zit een groot verschil tussen zonnepanelen die aan het dak gemonteerd zijn of zonnepanelen die los op het dak staan. Bij een plat dak liggen ze los van het dak. Als dat zo is dan zijn ze geen onderdeel van het huis waardoor ze niet gedekt worden door de opstalverzekering. Let er wel op dat de herbouwwaarde van uw opstalverzekering moet worden verhoogd met de waarde van de zonnepanelen. Hierdoor zal de premie iets omhoog gaan.

Verzekering bij natuurrampen

Zijn zonnepanelen verzekerd bij natuurrampen? Bij sommige verzekeraars wel en bij sommige niet. Zonnepanelen kunnen grote schade oplopen door hagelstenen of zware stormen. Kijk dus goed of dit in uw opstalverzekering zit. Zonnepanelen leveranciers hebben hier ook verschillende regelingen voor. Hou dit dus goed in de gaten.

Verzekering bij diefstal

Zijn zonnepanelen gedekt bij diefstal? Zonnepanelen kunnen vrij gemakkelijk gedemonteerd worden door inbrekers. U moet kunnen bewijzen dat ze daadwerkelijk gestolen zijn. Een voorwaarde van veel verzekeraars is dat er inbraakschade moet zijn. Let er dus goed op dat zonnepanelen niet altijd verzekerd zijn bij diefstal.

Wilt u meer weten of heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

U kunt ook bellen naar: 088-2973400