Duurzaamheidslening en Energiebespaarlening

Er zijn leningen beschikbaar voor duurzame projecten voor uw huis. Deze leningen hebben een erg laag rentepercentage. Met deze leningen wil de overheid het investeren in duurzame projecten stimuleren. Je hebt de Duurzaamheidslening en de Energiebespaarlening. Het verschil tussen deze leningen is dat de Energiebespaarlening landelijk beschikbaar is en de duurzaamheidslening wordt regionaal aangeboden. Niet elke gemeente biedt de duurzaamheidslening aan. Bij de aanschaf van zonnepanelen kunt u gebruik maken van deze leningen. Als u geen groot geldbedrag ter beschikking hebt maar wel interesse heeft in zonnepanelen dan is dit een goede oplossing.

Wilt u weten of u beschikking heeft tot de duurzaamheidslening? Klik dan hier om naar de site van SVN te gaan.

Duurzaamheidslening

  • Comfortabeler wonen
  • Bijdrage leveren aan een beter milieu
  • Besparing op uw energiekosten

De duurzaamheidslening heeft een minimaal bedrag van 2.500 euro en een maximaal bedrag van 25.000 euro. Er geldt een looptijd van 10 jaar bij een bedrag tot 7.500 euro. Bij een bedrag tussen de 7.500 en 25.000 euro geldt een looptijd van 15 jaar.

Je kunt de lening aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen.

Energiebespaarlening

De energiebespaarlening is een landelijke lening. U betaalt een vast rentepercentage. Het geleende bedrag wordt in een bouwkrediet gestort. U kunt altijd de gehele lening of een gedeelte ervan boetevrij aflossen (minimum extra aflossing bedraagt € 250,-). er zijn geen afsluitkosten.

Voorwaarden:

Er mag 75% van het bedrag besteed worden aan zonnepanelen. De andere 25% kan voor andere duurzame projecten aan uw huis gebruikt worden, of misschien moeten er dingen aan uw huis aangepast worden voor de installatie van de zonnepanelen.

Bij een bedrag onder de 5.000 euro geldt een looptijd van 7 jaar. Bij een bedrag van 5.000 of meer geldt een looptijd van 10 jaar. Vanaf 15.000 euro kunt u kiezen uit een looptijd van 10 of 15 jaar.

Wilt u meer weten over de Energiebespaarlening? Klik dan hier om naar de website te gaan.