SolarAid in Zambia

Atama Solar Energy steunt  het project van SolarAid in Afrika om scholen te voorzien van licht op basis van zonne-energie. Samen met het Duitse SolarRoof, Kingspan Solar, Yingli Solar en Atama Solar Energy is het SolarAid gelukt om € 24.000,00 bij elkaar te krijgen. Genoeg om twaalf scholen te voorzien van licht door middel van zonne-energie.

Dit project van SolarAid vindt plaats in Zambia. “We zijn verheugd dat Yingli en zijn partners onze campagne te ondersteunen,” aldus Richard Turner, directeur Fondsenwerving van SolarAid. Deze nieuwe campagne heet ‘Lighter Learning’. Hoe meer scholen gebruik kunnen maken van verlichting op zonne-energie, hoe eerder en langer scholen open kunnen zijn.

Van groot naar modulair

Doordat er nu gewerkt wordt met modulaire zonne-stroomsystemen, kunnen er veel meer systemen geïnstalleerd worden tegen lagere kosten.

Voorheen installeerde Solar Aid grotere systemen die veel kostbaarder waren en bovendien lastiger voor de scholen om te onderhouden. De nieuwe systemen bestaan uit zeven lampen en een 15 watt paneel om ze van stroom te voorzien.

Meer over deze sponsoring?

MVO zit in onze genen!
Bezoek de website!