Door diverse invloeden die in de buitenlucht vrij spel hebben zoals fijne stof in de lucht, woestijnzand, vogelpoep en zelfs zure regen zullen zonnepanelen altijd een vuillaagje opbouwen. Vanzelfsprekend heeft dit direct effect op de kracht van de zonnestralen die de zonnecellen bereiken. Uit onderzoek is gebleken dat het regelmatig laten reinigen van zonnepanelen ervoor zorgt dat de zonnestralen beter hun werk op de panelen doen en rendement verhogend werken. Een veelgehoord fabel is dat reiniging van zonnepanelen niet nodig is omdat de regen de schuingeplaatste panelen schoonspoelt. Dit klopt inderdaad voor een deel van het vuil, maar net zoals uw autoruiten dienen ook zonnepanelen schoongemaakt te worden.

Vuile zonnepanelen kunnen tot 15% minder opbrengst leveren.

Atama raadt aan om zonnepanelen minimaal 1 keer per 2 jaar te (laten) reinigen. Het reinigen gebeurt met Osmose-water,  dat is zuiver water waar geen lood, nitraat, chloor, sulfaat, onkruidverdelgers, insecticiden en bacteriën meer in voorkomen. Er wordt een zachte borstel gebruikt zodat de zonnepanelen niet beschadigen.

Vraag hier vrijblijvend de kosten op voor het reinigen van uw systeem, de kosten worden bepaald aan de hand van het aantal zonnepanelen dat u heeft.

U kunt ons ook altijd telefonisch bereiken op: 088-297 34 00