Laadstations

Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van laadstations. Een laadstation wordt gebruikt om elektrische auto’s mee op te laden. Atama Solar Energy biedt laadstations aan die gekoppeld kunnen worden aan een zonnepanelen installaties maar ook losse laadstations.

Hiermee gebruikt u uw eigen opgewekte energie om uw elektrische auto op te laden. Atama Solar Energy biedt 2 type laadstations aan: een wandmodel en een oplaadpaal. Het wandmodel heeft 1 laadpunt en de oplaadpaal heeft 2 laadpunten.

Hier rechts onderaan deze pagina ziet u een wandmodel. Dit is een mooi klein kastje dat weinig ruimte inneemt en makkelijk te plaatsen is. Op de afbeelding Daarnaast ziet u hoe deze aan uw auto wordt gekoppeld.

Meer informatie over laadstations bij Atama kunt u hier vinden.

Subsidie voor laadstations

Er zijn in 2016 nieuwe subsidie mogelijkheden voor laadstations gekomen om het gebruik hiervan te stimuleren. Verschillende gemeentes bieden subsidies aan, het bedrag verschilt per gemeente. Hier kunt u kijken wat er per gemeente wordt aangeboden. (Het kan zijn dat er subsidies zijn die niet op deze site staan).

De reden voor deze subsidies is dat veel gemeentes willen dat mensen thuis hun eigen laadpaal hebben. Hierdoor hoeft er geen openbare ruimte ingenomen te worden voor deze laadpalen maar staan ze bij mensen op privé terrein. Bovendien stimuleert dit ook het gebruik van schone en milieubewuste energie.

Subsidie gemeente Arnhem

Het subsidiebudgetimg_2649img_2648

De subsidiebedragen voor het plaatsen van laadpalen variëren van € 500,- tot € 2000,- afhankelijk van het aantal laadpunten en een eventuele koppeling met  zonnepanelen. De bijdrage voor een waterstof-elektrisch voertuig is maximaal 10.000 euro. De gemeente Arnhem heeft via de Stadsregio Arnhem Nijmegen een luchtkwaliteitsbijdrage van € 100.000,- ontvangen. Deze zet de gemeente in voor de subsidieregeling. De subsidie eindigt als het subsidieplafond is bereikt of op 31 december 2016.

Subsidies voor ondernemers

Voor ondernemers zijn er ook nog extra subsidiemogelijkheden. Er zijn verschillende regelingen. Het hangt van uw auto af en hoeveel u ervoor heeft betaalt. Kijk hier voor meer informatie over de subsidiemogelijkheden, of u ervoor in aanmerking komt en hoe u het kan aanvragen.

Nu is het dus een goed moment om uw eigen laadpaal aan te schaffen.

Meer weten over uw mogelijkheden? Neem hier contact met ons op!