Zonnepanelen Woningbouwstichting De Gemeenschap

 

Zonnepanelen project Woningbouwstichting De Gemeenschap

NIJMEGEN, 27 juni 2014 – Met het plaatsen van zonnepanelen op de Archipel in Nijmegen is Atama Solar Energy deze week van start gegaan met zonnepanelen project Woningbouwstichting De Gemeenschap (WBSG). WBSG, een van de grootste woningbouwverenigingen van Nijmegen heeft Atama Solar Energy uitgekozen als installateur om zonnepanelen te plaatsen op in totaal 44 meergezinswoningen. 

De eerste 60 panelen zijn geplaatst op het dak van de Archipel en met de oplevering daarvan afgelopen woensdag is de eerste afgeronde installatie een feit. Het systeem heeft zonnepanelen van 255 Wp per stuk en een totaalvermogen van 15.3 kW. Dit vermogen word opgewekt voor de algemene voorzieningen en staat gelijk aan het verbruik van 5 huishoudens. Het systeem bespaart 8490 kg/ Co2  per jaar.

Eerder dit jaar werd Nijmegen al verkozen tot Solar City 2014. Daarnaast behoorde Nijmegen tot een van de vijf genomineerden voor de titel Groene Hoofdstad van Europa 2016.

Nijmegen is een stad die voorop loopt met milieuvriendelijk beleid en met dit een project als deze doet Nijmegen haar titel van Solar City 2014 zeker eer aan!