Atama & UNHCR Mayukwayukwa High School

Atama & UNHCR Mayukwayukwa High School

Yingli Green Energy,  wereldleider in de fabricage van zonnepanelen en één van ‘s werelds grootste verwerkers van grondstoffen in de photovoltaïsche industrie, bekend onder de naam Yingli Solar’, maakte vandaag bekend dat het bedrijf in samenwerking met Solar Aid voor de verlichting heeft gezorgd door middel van de installatie van een zonnepanelensysteem op de  pas opgeleverde UNHCR school voor voortgezet onderwijs. De succesvolle realisatie van dit project is mede tot stand gekomen dankzij bijdragen van partners Atama Solar Energy, Kingspan Energy en Solar Roof Systems.

In 2013 haalde het bedrijf samen met de partners in totaal 24.000 euro op voor SolarAid, die gebruik maakt van zonne-energie om onderwijs en ontwikkelingshulp in Afrika verder te helpen. De sponsoractie helpt het ‘Lighter Learning’ programma van SolarAid, dat met licht het onderwijs in Afrika ondersteunt, door 12 scholen in Zambia te voorzien van licht in de school.

“Het zonnepanelen systeem dat Yingli en haar partners gedoneerd hebben voorziet in de volledige behoefte aan energie voor de school en de verlichting. Dit brengt 600 leerlingen tussen de 14 en 19 jaar dagelijks enkele uren langer les en bevordert de gezondheid doordat het gebruik van kerosine lampen achterwege kan blijven”, volgens Richard Turner, Hoofd Fondsenwerving van SolarAid.

Slechts  9% van de mensen in de plattelandsomgeving onder de Sahara hebben toegang tot elektriciteit. Meer dan 25% van het familie inkomen wordt uitgegeven aan kerosine. SolarAid heft zich tot doel gesteld het gebruik van de kerosine lamp uitgeband te hebben in 2020 door ieder huishouden te voorzien van schone, veilige energie om zo de gezondheid, het onderwijs en de welvaart van de 110 miljoen huishoudens in Afrika die nu nog zonder elektriciteit leven drastisch te verbeteren.

Over Yingli Green Energy

Yingli Green Energy Holding Company Limited (NYSE: YGE), bekend onder de naam “Yingli Solar,” is de grootste zonnepanelen fabricant ter wereld met betrekking tot productie- en levering capaciteit. Yingli Green Energy’s productiefaciliteit beslaat de volledig vertical integratie van de productie van silicium ingots tot wafers, zonnecellen en zonnepanelen.
Het hoofdkantoor, dat gevestigd is in Baoding, China, kent 20 regionale vestigingen en heeft meer dan 7,000 MW aan PV modules geleverd aan klanten wereldwijd. 
Voor meer informatie kijk op  www.yinglisolar.com

Over SolarAid

SolarAid is een toonaangevende Londonse liefdadigheidsinstelling die gelooft in econimisch rendabele oplossingen voor het armoedeprobleem en klimaatverandering.  SolarAid is opgericht in 2006 door de solar sector om voor iedereen toegankelijke mogelijkheden in duurzame energie te onderzoeken en ontwikkelen . www.solar-aid.org

Over Atama Solar Energy BV

Atama Solar Energy is een dynamische, vooruitdenkende organisatie met een focus op zonne-energie. Sinds 2008 voorziet Atama Solar Energy particulieren en bedrijven van zonne-energiesystemen. Met in 2013 een geïnstalleerd vermogen van 6,5 megawatt (MW) aan particuliere zonnepanelen behoort ze inmiddels tot de top 5 van zonnepanelen installateurs in Nederland. In 2013 is het keurmerk Zonnekeur Installateur in het leven geroepen om kennis en kunnen op het gebied van zonnestroom te kunnen waarborgen en aantonen. Atama Solar Energy mag zich sinds november 2013 bezitter van dit enige onafhankelijke keurmerk voor installateurs van zonne-energie noemen. Dit betekent dat Atama betrouwbaar is, duurzame kwaliteit levert en voldoende ervaring heeft om goed te kunnen adviseren. 
www.atama.nl

Over Kingspan Energy

Kingspan is fabrikant van duurzame bouwproducten. Zij biedt continu vernieuwende producten en diensten met een duurzaam karakter aan. Design, innovatie, kwaliteit en technische expertise zijn voor haar de belangrijkste speerpunten.www.kingspan.nl

Over SolarRoof

SRS heeft als doel het beschikbaar maken van photovoltaïsche installaties voor iedereen. Het bedrijf heeft meer dan 10 jaar ervaring in de PV-branche. Klik hier om naar de website te gaan.