Fiscale voordelen voor zonnepanelen

Fiscale voordelen voor zonnepanelen: Investeert men als ondernemer in zonnepanelen, dan kan de EIA (Energie Investeringsaftrek) worden toegepast.

Bij investeringen in bedrijfsmiddelen die op de “Energielijst” staan, geldt een aftrek van 41,5% (cijfers 2013) van de investeringskosten. De EIA is van toepassing als voor meer dan € 2.300 (cijfers 2013) wordt geïnvesteerd in nieuwe bedrijfsmiddelen die voorkomen op de Energielijst. Het directe financiële voordeel is afhankelijk van het belastingpercentage; het bedraagt ongeveer 15% van de goedgekeurde investeringskosten.

De EIA wordt niet in aftrek gebracht van de aanschafwaarde van de investering maar direct op de winst en heeft aldus geen invloed op de afschrijvingen. De verwachting is dat de regeling ook in 2014 wordt gecontinueerd, de exacte cijfers zijn nog niet bekend (mogelijk wordt dit versoberd). De EIA kan toegepast worden naast de “gewone” investeringsaftrek.

Op de investering kan (reguliere) investeringsaftrek worden verkregen indien het bedrag van de aanschaf meer is dan 450 euro per bedrijfsmiddel en alle investeringen van de onderneming tezamen tussen de 2.300 en 306.931 euro ligt (cijfers 2013).

Atama Solar Energy is één van de grootste aanbieders van zonnepanelen systemen voor particulieren in Nederland. Met zonnepanelen van Atama Solar Energy beschikt u in een handomdraai over uw eigen kleine energiecentrale, en bespaart u op uw energierekening. Uw investering in zonnepanelen levert u meer op dan de paar procent rente op uw spaarrekening.

Als particulier en ook als ondernemer bent u bij Atama Solar Energy aan het juiste adres. Alle systemen zijn maatwerk naar uw specifieke wensen.