214 Zonnepanelen De Helster in Elst

Een nieuwe stap in het 73-puntenplan van de Gemeente Overbetuwe om het gebruik van duurzame energie in de regio te stimuleren: deze week installeert Atama Solar Energy BV 214 zonnepanelen op het dak van Sporthal De Helster in Elst.

Opbrengst

Deze 214 panelen leveren in totaal bijna 50.000 kWh zonnestroom per jaar op. Deze hoeveelheid zonnestroom is voldoende om ruim 14 huishoudens een jaar lang van stroom te voorzien, 25.000 keer de wasmachine te laten draaien of met een elektrische auto op en neer te rijden van Elst naar Barcelona, oftewel ruim 3000 kilometer.

Bekijk meerdere installaties in Elst: Zonnepanelen referenties Elst

De ambitie van de gemeente Overbetuwe is om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Een ‘klimaatneutrale gemeente’ betekent voor de gemeente Overbetuwe dat er per jaar, netto geen CO2 uitstoot is door: het elektriciteitsgebruik van huishoudens, bedrijven en organisatie en het gasgebruik van huishoudens, bedrijven en organisaties. De installatie op De Helster is dan ook een weer stap in de goede richting.