Inwoner Over Betuwe ontvangt gratis zonnepanelen

Uitreiking zonnepanelen Overbetuwe

Begin maart vond in Elst, op initiatief van Gemeente Overbetuwe en Het Groene Podium, de Energiemarkt Overbetuwe plaats. Atama Solar Energy heeft een zonnepaneleninstallatie verloot onder de deelnemers. De winnaar is bekend. De uitreiking is tevens het startmoment van een nieuw collectief in het knooppunt Arnhem-Nijmegen.

Uitreiking

In aanwezigheid van wethouder Mooij van de gemeente Overbetuwe zijn vandaag bij de winnaar, de familie van Haaster in Elst de gratis zonnepanelen uitgereikt. De installatie bestaat uit drie panelen, een omvormer en Wi-Fi monitoring waarmee de opbrengst direct zichtbaar is. De installatie heeft een vermogen van 750 WP. Deze kleine energiecentrale kan bij ligging op het zuiden 675 kWu per jaar opwekken. Dat is iets meer dan een vijfde van wat een gemiddeld Nederlands huishouden per jaar verbruikt.

Collectief

De prijsuitreiking op woensdag 17 april 2013 is tevens het startschot voor een nieuw regionaal zonne-energie collectief. Het collectief is een initiatief van Zonnecollectief Overbetuwe en brengt zonne-energie in de regio dichtbij. Inwoners van gemeente Lingewaard en Overbetuwe wordt een uniek pakket aangeboden waarbij ze geheel ontzorgd zonnepanelen kunnen aanschaffen.

Na een uitvoerige selectie door het Zonnecollectief Overbetuwe is Atama Solar Energy BV uit Elst als leverancier gekozen. Tijdens een bezoek aan huis brengen haar adviseurs de meest gunstige situatie tot in detail in kaart. In overleg wordt gekeken naar de meest gunstige plek voor de omvormer en het kabel tracé. Mochten er na het bezoek nog vragen zijn, dan is de adviseur hét vaste aanspreekpunt. Het nieuwe collectief ontzorgt het gehele verder traject. Advies, installatie, garantie en onderhoud. Met 10 jaar kwaliteitsgarantie zijn ze uniek in de markt.